Комбайн для очерету (процес косовиці тростини, відео)

Комбайн для очерету (процес косовиці тростини, відео) - Экопанели из ржаной соломы и тростника

У цій статті ми пропонуємо подивитися на наш комбайн, за допомогою якого відбувається косовиця тростини очерету.

Скіс очерету

Скіс тростини - це відповідальний та непростий захід. Сезон косовиці починається пізно восени, наприкінці листопада, коли вся тростина вже пожовкла і скинула більшу частину листя. Найкращий час – зима, з невеликими морозами. У такий час комбайн ходить по льоду або мерзлій болотистій місцевості та збирає тростину рівними рядами. У сильні морози теж можна займатися збиранням та заготівлею очерету, але це менш комфортно для робітників, які обслуговують цей комбайн.

Цей комбайн оснащений двома жниварками, які зрізають очерет, збирають його в сніп і за допомогою спеціального механізму пов'язують сніп мотузкою або капроновою ниткою. Для забезпечення повноцінної роботи комбайна з двома жниварками (як у нас) необхідно мінімум 4 особи: водій, дві особи на підборі снопів на жниварках та одна людина на укладання снопів на вантажний майданчик.

Для повноцінної роботи в болотистій та важкопрохідній місцевості, де зазвичай росте тростина, комбайн оснащений спеціальними колесами, дуже широкими, великими, з глибоким протектором. Шини у цих коліс досить м'які (на відміну від звичайних автомобільних або тракторних шин), що дозволяє комбайну плавно проходити через купи, ями, плавні та інші перешкоди, які можуть зустрітися на шляху під час косовиці тростини.

Особливості комбайну

Усі механічні частини комбайна працюють на гідравлічному приводі. Не тільки жниварки, підйомники та перекидання вантажного майданчика, а й колеса основного ходу. Причому кожне колесо має окремий гідромотор і обертається незалежно від інших коліс. Завдяки гідромоторам комбайн має дуже велику потужність, крутний момент, і "вигрібає" практично по будь-якому бездоріжжю не гірше за гусеничні машини. Фактично, дизельний мотор даного комбайна виконує роль генератора, що приводить у дію маслостанцію, а ось вона вже передає енергію на гідромотори та гідроциліндри. На сьогоднішній день системи, засновані на гідравліці, вважаються найпотужнішими та найнадійнішими, і працюють навіть під водою.

Продуктивність комбайна дуже велика. Він може за 2 робочі дні скосити 80-100 м3 тростини в чорнових снопах. Такої кількості очерету зазвичай достатньо для виробництва екопанелей на 2 будинки середньої величини (близько 100 м2).

Також цю тростину ми використовуємо для будівництва очеретяних дахів та для виробництва тростинних декоративних матів (рогожки). Після того, як чернові снопи надходять на склад, їх перебирають, сортують стебла по довжині, товщині та рівністі, та розподіляють на різні виробничі ділянки.

Про очерет

Очерет - дуже гарний теплоізоляційний матеріал. У його стеблах є замкнуті повітряні порожнини, що практично не проводять тепло. Тому будинки з очеретяних екопанелей дуже теплі взимку та прохолодні влітку, що дозволяє серйозно економити на опаленні та кондиціонуванні. Очерет жорсткіший і щільніший, наприклад, в порівнянні з соломою, тому стіни з тростини набагато міцніші, ніж з багатьох інших матеріалів. А ще очерет не боїться води (він росте у воді), тому очеретяному будинку не страшні дощі у процесі будівництва.

Детальніша інформація про очеретяні екопанелі є на сайті https://ecopanel.com.ua/products/reed-ecopanel

    • Поділитися:
Найбільш популярні статті

Плануєте будувати будинок? Бажаєте, щоб Ваш будинок був надійним, теплим та 100% еко?

Пропонуємо звернути увагу на технологію будівництва будинків з очеретяних екопанелей. Звертайтеся - будемо раді Вам допомогти!

Детальніше
Пропонуємо звернути увагу на технологію будівництва будинків з очеретяних екопанелей. Звертайтеся - будемо раді Вам допомогти! - Экопанели из ржаной соломы и тростника